Danfoss

Aktive filtre

Danfoss Filtre

Dit Danfoss filter i dit Danfoss ventilationsanlæg skal skiftes med jævne mellemrum. Det skal det, for at luften holdes ren, sund og behagelig at indånde. Her på siden finder du et bredt udvalg af både grovfiltre, finfiltre og abonnementer. Læs med og bliv klogere på, hvilket filter du skal vælge!

Et Danfoss filter er et filter, der passer til dit Danfoss ventilationsanlæg. Der er dog ikke kun ét Danfoss filter, men en del forskellige at vælge mellem. Du kan altså finde flere forskellige skræddersyede Danfoss filtre, der passer til den specifikke anlægsmodel, du har monteret.

Sådan vælger du et Danfoss filter

Når du skal vælge et filter, skal du først og fremmest sikre dig, at det passer til ventilationsanlægget. Hernæst kan du tage stilling til, om du vil have et standardfilter eller et pollen filter. Det kommer an på, hvilke ønsker eller krav, du har til dit indeklima og kvaliteten af luften i rummene.

Er du i tvivl om, hvad et standardfilter og et pollen filter er?

Så får du en håndfuld opklarende punkter her:

Et standardfilter kan også kategoriseres som et grovfilter, og du vil finde det i filterklassen, G4. Luften vil blive filtreret groft og basalt med et sådan filter – det vil sige, at indeklimaet bliver fri for skidt, snavs og støv, men derudover har dit Danfoss filter ikke de store finesser.

Et pollen filter filtrerer derimod luften mere fint og detaljeret. Pollenfilteret renser luften for de allermindste, skadelige partikler. Det vil give et sundere og mere allergivenligt indeklima end standardfilteret.

Tip til indsugning og udsugning

Et godt tip kan være at montere et standardfilter på udsugningssiden af dit Danfoss ventilationsanlæg – på indersiden kan du så sætte et pollen filter, som vil være en kæmpe opgradering og forbedring for dem som er pollen allergiker. Det er en smart løsning, fordi filteret på udsugningssiden primært skal bruges til at beskytte selve anlægget. 

Her skal det værste snavs altså sorteres fra, men det er ikke nødvendigt, at luften ligefrem bliver finfiltreret. Snarere har filteret på udsugningssiden den funktion at hjælpe dit anlæg til at holde i længere tid.

Hvor ofte skal jeg skifte Danfoss filtre?

Generelt er det en god idé at holde et vågent øje med dit Danfoss filter. Tjek op på filteret jævnligt, så du sikrer dig, at det stadig virker, som det skal. Idéen bag filteret er jo, at det skal filtrere støv, skadelige partikler og bakterier fra, så du får en ren og frisk luft. Men hvis filteret er blevet stoppet med støv eller lignende, er det ikke længere i stand til at filtrere emnerne fra.

Det er dog forskelligt, hvor ofte dit Danfoss filter skal skiftes. Det kommer an på blandt andet:

Hvilken type af filter, du har, og om det fx er et finfilter eller et standardfilter.

Hvilken filterklasse, filteret tilhører.

Hvor gammelt dit ventilationsanlæg er.

Så ofte skal du skifte finfiltre og standardfiltre

Når det kommer til, hvor ofte de forskellige filtertyper skal udskiftes, kan du med fordel følge Danfoss’ anbefaling: Finfiltre, fx pollenfiltre, skal skiftes hvert halve år, hvorimod standardfiltre skal skiftes en gang i kvartalet. 

Følger du denne anbefaling, giver du dig selv de bedste forudsætninger for et sundt og behageligt indendørs klima. Det er kun fornuftigt at være opmærksom på både filtre og anlæg, og jævnligt tjekke dem.

Prøv vores abonnement på Danfoss filtre

Vi har sammensat nogle smarte abonnementsløsninger til dig, så du får tilsendt filtre med passende mellemrum. Det kan hjælpe dig til at holde dine Danfoss filtre opdateret, så dit anlæg altid virker bedst muligt. Med vores abonnementer kan du selv vælge, om du vil modtage filtre hver 6., 9. eller 12. måned.